Investera försiktigt

Jag har aldrig varit speciellt bra på det här med aktier och fonder och har därmed varit väldigt försiktig när jag ger mig in med pengar på börsen. När jag gör det så blir det ofta någon stabil svensk aktie som jag vet vad jag har. Den levererar kanske inte den absolut högsta avkastningen på börsen. Men jag vet också att den med största sannolikhet inte kraschar på en vecka eller två, visst finns chansen där men dem har bevisat år efter år vad de levererar. Anledningen till att jag skriver detta är självklart på grund av Facebooks aktienotering som skedde för snart två veckor sedan. På dessa två veckor har aktien fallit med nästan 25%. Det är alltså inte lite pengar vi snackar om. Om man nu hade valt att gå in med 10 tusen kronor har man allstå förlorat 2500kr på två veckor. Pengar som helt enkelt har försvunnit upp i rök.

För mig är det helt otroligt hur man kan gå in i en aktie som facebook som har väldigt mycket att bevisa, till den värderingen som var satt på företaget. Det var långt ifrån vad jag ens skulle kunna tänka mig att betala och fortfarande har dem en lång väg att gå. De måste visa väldigt starka resultat den kommande tiden för att det inte ska rasa mer.

Jag tycker dock det är bra att sådant här händer med jämna mellanrum. Så länge som jag inte har pengar investerade i företaget som det gäller såklart. För när det händer så ger det motivation till en sådan person som mig att fortsätta investera försiktigt. Det går kanske inte så jätte snabbt uppåt, men det är i vilket fall som helst stabilt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>