vikten av att göra en budget

Något utav det första som jag tog tag i och lärde mig när jag började vara ekonomisk var att göra en budget. Och det är något som jag än idag alltid nämner om det är så att någon frågar mig hur man får mer pengar över. Det går inte att nämna budget för många gånger då det tyvärr är alldeles för få hushåll idag som gör en. För mig är det den viktigaste händelsen på månaden rent ekonomiskt. För då får jag veta hur jag har skött mina pengar. Har någonting kostat för mycket och varför. borde någon post i ekonomin vara högre eller lägre och så vidare. På detta sättet undviker jag också oförutsedda händelser. Genom att alltid göra en post i budgeten som går just till detta så har jag pengar på sparkontot när frysen lägger av eller om bilen bestämmer sig för att strula och måste åka till bilverkstaden. Så om du inte ännu gör en budget så tycker jag att det är hög tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>